spreken

AUTEURSLEZINGEN

Foto Bob Van Mol

Wil je een bezoek van mij in jouw klas of in jouw bib? Natuurlijk kan dat!

Kruip eens in een boek – eerste lezertjes

Samen kruipen we letterlijk in de bladzijden van een heel groot boek.  Daar gaan we op zoek naar verhalen die ons de hele wereld doen vergeten en vinden we personages vanuit Sep gaat op reis en In het bos die graag onze vriend willen zijn.
Met de illustraties en de verhalen die de lezertjes al kunnen lezen in de hand verkennen we de wereld van de boeken. Spelenderwijs ontdekken we dat lezen eigenlijk een soort reizen is.
Heb je ook zin om met ons mee te gaan?

Groter groeien dan je bent – lagere school

Voor grotere groepen of voor lezers van het derde tot en met het zesde leerjaar kan ik een lezing geven over hoe ik schrijver ben geworden en over hoe een boek ontstaat. Zo leren ze ook hoeveel mensen er werken aan een boek. In dat verhaal komt terug dat ik zelf moeite heb gehad in het eerste leerjaar en dat je goed kan worden als je maar genoeg oefent. 

 

Een blik op de wereld – middelbaar

 

Lezing over hoe ik met vallen en opstaan moest ontdekken waar ik zelf goed in was, over verhalen schrijven en over de voordelen van lezen. Aan de hand van fragmenten uit Vluchtweg en Onderstroom gaan we in gesprek over hoe elk verhaal meerdere kanten heeft. 

Creatief schrijven – Een blik op de wereld – aanvullende workshop bij bovenstaande lezing rond vertelperspectief

Op basis van een aantal schrijfaanzetten spelen de leerlingen met de blik van het personage op een verhaal. 

Leef/lees ons voor – ouders van jonge kinderen
 

Als master jeugdliteratuur kan ik eindeloos vertellen over het belang van lezen en voorlezen voor een kind. Een lezing met feiten uit onderzoeken vertaald naar gewone mensentaal. Een aanzet om lezen en voorlezen te stimuleren.

Nog vragen? Of graag een workshop of lezing op maat?
Spreek me via het contactformulier op deze website zeker aan.